Kerboran Belediye Eşbaşkanı Asya Gezer: Bu zafer hepimizin

“Kerboran direnişin kalelerinden biridir, bir şehitler diyarıdır. Burası Armancların, Garibelerin, Hasanların yeridir” diyen Kerboran Belediye Eşbaşkanı Asya Gezer, başarılarını onların hatıralarına adadıklarını söyledi.

KERBORAN SEÇİM KUTLAMASI

Kurdistan'da seçim sonuçlarını değiştirmek için askerlere oy kullandırılan ilçelerden biri de Kerboran'dı (Dargeçit). 570 taşımalı seçmenin tespit edildiği ilçede seçimden önce YSK'ya 600'den fazla kişi için hayali seçmen bildiriminde bulunulmuştu. Tüm bunlara rağmen Kerboran Belediyesi'ni 731 oy farkı ve yüzde 49.06 oy oranı ile AKP'nin elinden alan DEM Parti Kerboran Belediye Eşbaşkanı Asya Gezer, Kerboran halkına teşekkür etti.

Kerboran DEM Parti İlçe binası önünde toplanan halka hitap eden Gezer, şunları söyledi: "Sabahtan bu saate kadar heyecan ve umutla beklediniz. Okullarda, sokaklarda iradenize, onurunuza, sandıklarınıza sahip çıktınız. Sizlerin bu duruşu önünde saygı ile eğiliyoruz, sizlerle gurur duyuyoruz. Kazandığımız bu zaferi, başta annelere armağan ediyoruz. Kerboran direnişin kalelerinden biridir, bir şehitler diyarıdır. Burası Armancların, Garibelerin, Hasanların yeridir. Kerboran bugün kendi değerlerine nasıl sahip çıktığını göstermiş oldu. Başarımızı onların hatıralarına adıyoruz.

Burada birçok hileye başvuruldu, şehir dışından yüzlerce insan getirdiler. Ne yaptılarsa, ne ettilerse başarılı olamadılar. Hepinizin emeğini kutluyorum. Metropollerden oy kullanmak için Kerboran'a gelerek iradelerine sahip çıkan tüm arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum. Sizleri saygıyla selamlıyorum. Bu zafer hepimizindir" dedi.